domingo, 2 de marzo de 2014

TELEMEDIEVO Y RADIOMEDIEVO

Tenéis que realizar un telediario con contenidos de la Edad Media que estamos estudiando. os pongo un ejemplo.

Podéis bajaros sintonías de telediarios conocidos y editar y montar un video chulo que refleje con fidelidad la época.


Modelo muy sencillo de radio medieval. La idea de llamadas de oyentes y respuestas de otros oyentes.

RECREACIÓN DE PERSONAJES

La Regidoria d’Igualtat commemora el 8 de març, Dia internacional de les dones, amb una campanya de sensibilització que té com a objectiu fer visibles deu dones, en representació de totes aquelles que la història no els ha donat l’espai que mereixien, perquè així puguen convertir-se en referents reals per a les dones de futur.
amelia_earheart
Amb els pas del segles, amb el pas dels anys, les dones hem aconseguit drets, major presència en els àmbits públics, encara no hem aconseguit idèntica presència i visibilitat que els homes i, com afirma l’escriptora  Mitsuye Yamda,“Reconéixer la nostra pròpia invisibilitat significa trobar per fi el camí cap a la visibilitat”. I esta és la voluntat de la campanya proposada per al 2015.
Marie Curie Isadora Duncan, Virginia Woolf, Clara Campoamor, Amelia Earhart, María Zambrano, Frida Kahlo, Simone de Beauvoir, Rosa Parks i Jane Goodall són les deu dones protagonistes de la campanya.  Juntament amb María Gallardo Díaz, Carla Portolés Peñalver, Sofía Bellido Navarro, Lucía Genestal Hervás, Silvia Montero Álvarez, María Cervera Tabuenca, Altea Rua Sierra,
frida_kahlo
Mónica Martínez Verdón, Diana Campos Sans i Andrea Chanzá Gómez, deu xiquetes, deu dones de futur,  deu alumnes de l’Escola Municipal de Teatre del nostre municipi, encarregades de reconéixer les aportacions que cadascunad’elles ha realitzat en la seua disciplina.
      
Són deu dones emprenedores, lluitadores, que han obert camins que estaven tancats fins ara per a les dones, però que ni la història, ni els mitjans de comunicació, ni els llibres de text els donen l’espai que mereixen  i així no poden convertir-se en referents vàlids per a les més menudes. marie_curieUns referents molts necessaris per a combatre els models que hui en dia imperen en la nostra societat, on el físic es valora per damunt de la formació, de la intel·ligència i del compromís social.
Les xiquetes  volen ser princeses, princeses belles, preocupades pel seu físic, pels seus vestits, per aconseguir unes mides irreals, que tenen com a destí enamorar-se, casar-se, deixar de costat la seua vida, les seues necessitats, els seus projectes per a centrar-se, ser i estar per a la resta.
simone_de_beauvoirÉs hora de reflexionar, de deixar de costat estos models i canviar-los per dones reals, perquè les dones som la meitat de la població i perquè com afirmava la professora Rosalyn Yalow “el món no pot permetre’s la pèrdua dels talents de la meitat de les persones, si estem ací per a resoldre la multitud de problemes que ens preocupen.”

ig_clara Ig2
Ig6 Ig10
ig_isadora Ig3
Sobre l'autor