Amb els pas del segles, amb el pas dels anys, les dones hem aconseguit drets, major presència en els àmbits públics, encara no hem aconseguit idèntica presència i visibilitat que els homes i, com afirma l’escriptora Mitsuye Yamda,“Reconéixer la nostra pròpia invisibilitat significa trobar per fi el camí cap a la visibilitat”. I esta és la voluntat de la campanya proposada per al 2015.
Marie Curie Isadora Duncan, Virginia Woolf, Clara Campoamor, Amelia Earhart, María Zambrano, Frida Kahlo, Simone de Beauvoir, Rosa Parks i Jane Goodall són les deu dones protagonistes de la campanya. Juntament amb María Gallardo Díaz, Carla Portolés Peñalver, Sofía Bellido Navarro, Lucía Genestal Hervás, Silvia Montero Álvarez, María Cervera Tabuenca, Altea Rua Sierra,
Són deu dones emprenedores, lluitadores, que han obert camins que estaven tancats fins ara per a les dones, però que ni la història, ni els mitjans de comunicació, ni els llibres de text els donen l’espai que mereixen i així no poden convertir-se en referents vàlids per a les més menudes. Uns referents molts necessaris per a combatre els models que hui en dia imperen en la nostra societat, on el físic es valora per damunt de la formació, de la intel·ligència i del compromís social.
Les xiquetes volen ser princeses, princeses belles, preocupades pel seu físic, pels seus vestits, per aconseguir unes mides irreals, que tenen com a destí enamorar-se, casar-se, deixar de costat la seua vida, les seues necessitats, els seus projectes per a centrar-se, ser i estar per a la resta.
És hora de reflexionar, de deixar de costat estos models i canviar-los per dones reals, perquè les dones som la meitat de la població i perquè com afirmava la professora Rosalyn Yalow “el món no pot permetre’s la pèrdua dels talents de la meitat de les persones, si estem ací per a resoldre la multitud de problemes que ens preocupen.”